OSVESTITI ČULA, OSETITI SEBE

 

Jedan od najinteresantnijih autorskih projekata, u kojem su „upareni“ lični razvoj, dobra vina i interesantni deserti, radionica „Osvestite čula, osetite sebe“ proslavila je prvi rođendan.

Već tradicionalan doživljaj hedonizma na beogradskom splavu „Boatel Čarli“ postao je obavezan životni ritual svih onih koji u vinu uživaju, ali i od vina očekuju da dobiju mnogo više od same božanske tekućine. Autorski pečat Vesne Milićević, kroz interesantne i unikatne deserte, čiji je „zadatak“ ne samo da prate vino za koje su namenski napravljeni, već i da pomognu da se otvore i vino i čula učesnika radionice – vidi se i kroz  pristup svakom pojedinačnom događaju, priče o vinima, i ljudima koji ih prave, ali i o ličnom razvoju, ličnim odnosima i odnosu prema sebi samom.

  • Lako je biti prisutan „sada i ovde“, baviti se sobom, svojim životom, težiti radosti…ispijajući vina i sladiti se njihovim desertima, shvatajući da je autentičnost imperativ ispunjenog života – veli Vesna Milićević.

I zaista je tako: negovanje vinske kulture i uživanje svim čulima u vinima i njihovim desertima isto je kao i negovanje sebe i svog života.

Koliko ste često svesni svih svojih čula, želja, snova…? Kada primetite njihovo prisustvo i lepotu postojanja?

Kako je sa vinima, desertima? Isto. A kako je sa životom? Opet, isto.

Svako treba da odgovori na ova pitanja, iskreno, prema sebi. I ako nije zadovoljan svojim odgovorima, ili je poželeo drugačije ili bolje, ili je jednostavno spreman da nauči nešto novo o sebi i menja se,  uživajući u plesu vina i njihovih deserata… pravo rešenje je Interaktivna degustaciona radionica „Osvestite čula, osetite sebe“.  Jer, učesnici se tu ne samo na originalan način upoznaju sa vinima sjajnih vinarija i njihovim odgovarajućim, namenski spravljenim desertima,  već uspevaju da spoznaju najbolju verziju sebe, shvatajući da je svako od nas – čudesan kao i vino.

Budite ko ste i dozvolite da se menjate i razvijate poput vina – više je nego upečatljiva deviza ovih radionica.

 

ROĐENDANSKA RADIONICA

 

  • Zaronićemo inspirisani i u onaj najlepši, a neistraženi deo sebe na radostan način u cilju ličnog razvoja – poručuje Vesna Milićević učesnicima radionice.

Svaka radionica ima i neki „prateći alat“, koji pomaže učesnicima da sebe bolje spoznaju, iskažu, otvore se – baš kao vino dok stoji u čaši. Nekad je to maska, koja treba da pokaže razliku u širini vidika, nekad novogodišnja čestitka samom sebi, nekad lista ciljeva… Učesnici radionice su aktivni, i koliko autorka pomaže njima – i oni pomažu autorki.

Uživanje se, dakle, podrazumeva.

Otkrivanje novih vina i nekih vinskih tajni, takođe.

Otkrivanje sebe i oslobađanje svojih čula, dobijate na dar.


foto: Boban Beatović

Facebook Comments
PODELI:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *