КАНАЛИЗАЦИЈА У ВОДОВОДУ

Дакле, какви су бандити ови из Београдског водовода (и канализације), па то је за филм!

Данима већ у стану немам никакав притисак воде, не може казанче да се напуни, а некмоли човек да се истушира. Напишем ја ситну књигу ЈКП-у, рекох, знам да није квар, ама ако плаћам воду редовно (а заиста редовно плаћам све рачуне, све иде с трајног налога) – хоћу и да је имам редовно, да се истуширам.

Најпре ми одговоре по систему „нисмо ми неко други је„: напишу ми да нисам написао да л је проблем у мени ил у целој згради, и да нисам написао јел само једна вертикала… Ако је то, веле, за унутрашње инсталације надлежан је други ЈКП.

Ок браћо Срби и сестре Српкиње, није само мој стан ни вертикала, сви на вишим спратовима имају исти проблем, а пумпе нам раде како треба. Авај, до пумпи, господо, не долази вода у оном притиску како је предвиђено.

И данас ми стиже одговор. Ситна књига, као „Рат и ми“ по обиму, пише ми њихов (копи пејстујем) СЛУЖБА ЗА МАРКЕТИНГ И ИНФОРМИСАЊЕ ЈКП „ БЕОГРАДСКИ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА“… Па ми веле:
„На територији Београда данас живи 1.639.121 становника. Београдски водовод снабдева водом 13 градских општина, а то значи око 20 одсто становништва Србије. За све те људе потребно је обезбедити довољно квалитетне воде за пиће. Дужина водоводне мреже коју одржава БВК износи данас око 3.500 километара.“ (кога заболе за то?)

… а онда ми „решавају проблем“ (копи пејстујем са све грешкама у куцању и несналажењу ћирилица – латиница) дивним ПР приопћењем за оне сам мањком мозга:

„Прозводња воде у Београдском водоводу је на задовољавајућем нивоу и нема ванредних прекида у снабдевању грађана овом основном животном намирницом. Водоводни систем је стабилан и сви капацитети нормално функционишу. Још почетком пролећа БВК је почео са припремама за предстојећи летњи период. Просечна потрошња воде у Београду износи 200-250 литара дневно по становнику. У летњем периоду, са повећањем дневних температура, знатно се повећава и потрошња воде из градског водовода. Суграђани имају повећане потребе за водом, али велика нерационална потрошња угрожава водоводни систем, а самим тим и снабдвевање свих потрошача у Београду. На овај начин угрожавају се остали суграђани и онемогућавају да и они имају довољно воде, у периоду када је она свима преко потребна.
Током летњих месеци прекиди у снабдевању грађана водом нису проузроковани исклјучењима или како то неки грађани кажу – рестрикцијама, већ исклјучиво нерационалном потрошњом или кваровима и радовима на мрежи. Са падом потрошње, цео систем се стабилизује.
Иначе, водоводни систем у Београду је пројектован да задовољи дупле и тродупле потребе за водом у односу на просечну потрошњу. Уколико се троши више од тога долази до смањења притиска и прекида водоснабдевања. Ни један систем у свету се не пројектује за веће потребе. Последњих неколико година, током лета, апелујемо путем свих медија на суграђане, како би се њихов однос према овом важном ресурсу значајно променио. Надамо се да ће свима постати јасно да само одговорним понашањем можемо да учинимо могућим заједнички живот у великом, милионском граду.“

ОК, магарци! Мене заболе што неко у Београду троши „нерационално“ воду, заболе ме што ви не знате да направите систем, заболе ме што су и у овом ЈКП позапошљавани све неуки лезилебовићи које заболе за свој посао, заболе ме што је лето јер је лета било (и топлијих, и дужих врућина, и кризнијих…) и ових претходних 46 година мог живота, заболе ме за сваки дегенски ПР изговор који приглупи ПР Мић Дебилић, удомљени татин синчић или мајчина ћера може да смисли.

ЈА ХОЋУ ВОДУ, јер за њу плаћам, а ВИ ХОЋЕТЕ ПАРЕ и тужите људе кад вам не плате. Е па ја вас нећу да тужим, него ћу да исчупам гркљан некој педерчини у јебеном ЈКП „Београдски водовод и канализација“, јер очигледно је то једини начин да се у овој јебеној држави бандити по јавним предузећима, државној и локалној управи, натерају да обављају свој посао како треба, и да ПРВО пруже квалитетну услугу, а ОНДА траже да се за услугу плати.

ПОДЕЛИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *