I ŠTA KAŽETE, KARANFIL?

Apsolutno podržavam svaki zahtev usmeren na ostvarenje potpune ravnopravnosti žena i muškaraca. Žene su naše majke, sestre, supruge, devojke, ćerke.

Žene moraju da imaju pravo na isti posao i istu platu kao muškarci, ne smeju da budu kažnjavane zbog svog majčinstva, seksualno ili na bilo koji drugi način ucenjivane i šikanirane, niti pak njihova fizička inferiornost sme da bude „dozvola za maltretiranje“.

Ali, drage moje, za svoj aktuelni položaj ste ponajpre same krive.
Dok god je za većinu žena 8. mart glavni događaj u godini, dan kada se od muškog roda ili firmi primaju razni poklončići (najčešće cvetni ili kozmetički), odlazi na ručkove ili večere, dok god većina žena spremno prihvata taj dan kao cvrkutavu kompenzaciju za šikaniranje tokom preostalih 364 dana u godini – do tada se apsolutno ništa neće promeniti, a šminka koju dobijate za taj dan pokriće i modrice i prave probleme.

Zato, prihvatite 8. mart samo kao dan kad se nekad nešto desilo, batalite ta nedotupava cmakanja, cvetiće i poklončiće, jer vas upravo banalno izdvajanje ovog dana kao nekakvog simbola posebne pažnje, odvaja i srozava, i udaljava od konačnog cilja.

 

8.mart

 


Foto: Zlata Petal, njuskalo.hr, vukajlija.com

Facebook Comments
PODELI:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *