LAMENT NAD OLUJOM

 

Verujem i nadam se da svakog pravog Hrvata čini beskrajno „ponosnim“ ona brilijantna pobeda nad nenaoružanim starcima, ženama i decom, Oluja od pre 21 godine.

oluja tanjugNe mogu da prihvatim da se svesno unesrećavanje sunarodnika i komšija druge vere i nacije, promoviše kao vrhunsko nacionalno dostignuće, a orgazmično radovanje tuđoj nesreći u ključni praznik koji slavi najznačajniji događaj u istoriji jednog naroda. Jer džaba tog naroda, ako mu vrlina, čojstvo i humanost nisu na ponos, a nečast, podmuklost i klanica za stid i traženje oprosta.

Na žalost, nisu (neki) Hrvati u tome jedini. U tu čorbu su svoje sastojke ubacivali svak po malo, ili mnogo: i (neki) Srbi, i (neki) Bošnjaci, i (neki) Šiptari

oluja pravda rsNe smemo da zaboravimo, ako se principa čojstva držimo, ni da su možda baš neki od onih iz uboge izbegličke kolone 1995, nešto slično uradili pet godina ranije svojim dotadanjim komšijama Hrvatima. Razlika je samo u tome što tad za izbeglicama nisu išli tenkovi, avioni i helikopteri i ubijali ih. I što to niko ne slavi. Svejedno – krvništvo i nečast ne mere se u gramima.

Gadi mi se život u ovoj frustriranoj balkanskoj jazbini, gde se kao najveća istorijska pobeda i doprinos kreiranju nacije proslavlja zločin nad nemoćnima, gde se iza oluja b92 netformalne osude svakog zločina uvek krije jedno licemerno „ali“, gde za „svoje“ uvek postoji opravdanje, a za „tuđe“ nikada, gde je jedan „naš“ ogromna brojka, a stotinu „njihovih“ tek statistički podatak, gde se samo čeka prilika da se namiruju kakvi dugovi iz prošlosti, i to s kamatom…

Da se razumemo: potpuno isti stepen gađenja osećam prema svakom zločinu, prema svakom ubijanju nemoćnih, nenaoružanih i nedužnih, prema celoj onoj  svinjariji u bivšoj SFRJ od pre četvrt veka, svakom nečoveštvu sa koje god strane došlo, u ime čega god da je izvršeno i sa kakvim god „višim ciljem“ ili „opravdanjem“.


Foto: pravda.rs, tanjug.rs, pressrs.ba, b92.net

 

Save

Facebook Comments
PODELI:

1 thought on “LAMENT NAD OLUJOM”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *