И ШТА КАЖЕТЕ, КАРАНФИЛ?

Апсолутно подржавам сваки захтев усмерен на остварење потпуне равноправности жена и мушкараца. Жене су наше мајке, сестре, супруге, девојке, ћерке.

Жене морају да имају право на исти посао и исту плату као мушкарци, не смеју да буду кажњаване због свог мајчинства, сексуално или на било који други начин уцењиване и шиканиране, нити пак њихова физичка инфериорност сме да буде „дозвола за малтретирање“.

Али, драге моје, за свој актуелни положај сте понајпре саме криве.
Док год је за већину жена 8. март главни догађај у години, дан када се од мушког рода или фирми примају разни поклончићи (најчешће цветни или козметички), одлази на ручкове или вечере, док год већина жена спремно прихвата тај дан као цвркутаву компензацију за шиканирање током преосталих 364 дана у години – до тада се апсолутно ништа неће променити, а шминка коју добијате за тај дан покриће и модрице и праве проблеме.

Зато, прихватите 8. март само као дан кад се некад нешто десило, баталите та недотупава цмакања, цветиће и поклончиће, јер вас управо банално издвајање овог дана као некаквог симбола посебне пажње, одваја и срозава, и удаљава од коначног циља.

 

8.mart

 


Фото: Злата Петал, njuskalo.hr, vukajlija.com

ПОДЕЛИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *