Skadar na Ostruznici

Posle 18 godina od pocetka izgradnje, savladano je jos 7,7 kilometara obilaznice oko Beograda, od mosta kod Ostruznice do (groblja, simbolike li!) Orlovace.

Istorijski posao: cela dva mosta i dva tunela, preko kojih prolazi malo autoput, malo poluautoput (dve kolovozne i jedna zaustavna traka). Zapoceo ga je Slobodaha, zavrsio unesreceni Boka.

Povezani su autoput Beograd-Zagreb i Dziberska magistrala. Do autoputa BG-Nis (i na drugu stranu ka autoputu za N.Sad)i prave funkcije obilaznice ima jos mnogo. Koliko su nadali dreku i reklamu, reklo bi se da su za pola godine sazidali celu obilaznicu i jos dva mosta u Beogradu, pride. A obaska se kite tudjim perjem.

Kao i u vreme kad je Slobodaha zapoceo posao, Mrkonjic je aplaudirao, ali novom gazdi, nesrecnome Boki, koji je posle seo medj znojave radnike da im se zahvali na pregalastvu, a i da se nadise zdravog muskog znoja, jer Krle se ipak redovno (valjda?) kupa. Onaj je imao svog Dacica, a ovaj ima i Dacica (duplo tezeg nego tada!) i Djilasa.

A mi dobismo parce obilaznice, od koje svejedno, i oni vele, nece biti neke koristi dok ne zavrse preostalih 30-ak kilometara, za nekoliko godina.
Do tad ce nas ceo svet da obidje.

ПОДЕЛИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *