СВА НАША БОМБАРДОВАЊА

 

Календарски давног, али у сећању народа непреболног, 6. априла 1941. године, нацистичка Немачка злочиначки је сравнила са земљом отворени, безмало небрањени град, Београд. После тога је окупирала и раскомадала читаву државу и планским суровим ликвидацијама и одмаздама, ратним злочинима извршеним над српским народом уписала га међу првих пет који су имали највише цивилних жртава у Другом светском рату.

Нацистичко бомбардовање

Нацистичко бомбардовање

 

До тог масакра дошло је када је Енглеска (не Британија или УК; под тим именима Енглеска држи окупиране Ирску, Шкотску и Велс), преко својих шпијуна, испровоцирала демонстрације и директно извела државни удар, којим је тадашњу Југославију (у пракси: Србију и Србе) себично ставила под нож Немаца, како би са себе скинула ратни притисак. Енглези ни у наставку рата нису били пријатељски и благонаклони, упркос блиским породичним везама две владајуће куће, па је Југославија (и Србија) препуштена комунистичкој диктатури.

Реализацију тог плана, тог истог 6. априла, али из својих разлога, помогли су комунисти и СССР.

Ступању комуниста на власт значајно су допринеле Сједињене Америчке Државе, које су, затварајући злочиначки круг, на захтев Тита поново бомбардовале Београд, изазвавши у њему – сиц! – и већи број жртава и већу штету, него нацистичка Немачка. Иако су циљеви тог 16. и 17. априла 1941. (на православни Ускрс), наводно, били војни, регистровано је да је убијено само 18 Немаца! Број српских цивилних жртава мери се хиљадама.

"Савезничко" бомбардовање

„Савезничко“ бомбардовање

 

Те исте три државе провоцирале су, подржале и у много чему организовале крвави грађански рат на тлу бивше СФРЈ, а потом помагале и помогле шиптарској националној мањини да терористичком оружаном побуном отцепи део суверене територије Србије.

Те исте три државе бомбардовале су Београд и Србију и 1999. (24. март – 10. јун), убиле око 3.000 цивила, разориле привреду и инфраструктуру, и сада не поштују ни споразум које су саме иницирале, за повлачење српске војске са Космета. Признавањем „независног Косова“ те три државе јавно су – још једном – манифестовале до које мере не поштују Србију, њен територијални интегритет и суверенитет. Експлоатацијом природних ресурса на Космету показали су праву природу своје „хуманитарне интервенције“. И да им је стало да Србија у ЕУ уђе једино као распарчана, привредно тешко зависна, морално и национално обезглављена и неспособна да се супротстави било каквом даљњем цепању и експлоатацији.

Ја рекох. Душу нисам спасио. А ви мислите о томе.


Фото: srbijadanas.com, zlocininadsrbima.com, b92.net

 

Save

ПОДЕЛИ:

4 thoughts on “СВА НАША БОМБАРДОВАЊА”

  1. Pa zar su Srbi toliko nedorasli da stranci mogu manipulisati njima i provocirati ih da jedni druge ubijaju, da demonstriraju i ulaze u ratove na svoju štetu…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *