GUNS AND MENTOLS

У Америци, на 100 глава, има 88,8 комада ватреног оружја, према подацима из 2007. По том проценту су први у свету. У то „умешајмо“ и разне ветеранске синдроме, насталих као последица бројних и перманентних „интервенција“ широм света. Не треба отуда ни да нас чуди што свако мало неко изврши масовно убиство.

На тој листи, Србија је друга. Друга! Са 58,2 комада ватреног оружја на 100 становника. Цела земља пати од „ветеранског синдрома„, не само зато што смо две деценије перманентно у неком ратном стању, а из затвора и лудница пуштају свако мало због драматичног мањка капацитета.

Мислите о томе!

п.с. Црна Гора је 21 на листи са 23,1 комадом оружја на 100 становника, а Албанија, у којој је народ не тако давно покрао војне стокове, је 70. са 8,6 комада оружја на 100 душа. Мислите и о томе.

ПОДЕЛИ:

1 thought on “GUNS AND MENTOLS”

  1. Pročitao pažljivo i malo istraživao. Podaci koje si naveo nisu relevantni, jer postoji samo jedna analiza u kojoj je Srbija na drugom mestu, a i tu lepo piše da je za Srbiju data procena, a za ostale konkretni podaci. A i ta analiza uključivala je KiM.
    Ovde imas mnogo konkretnije: http://www.smallarmssurvey.org/fileadmin/docs/A-Yearbook/2007/en/full/Small-Arms-Survey-2007-Chapter-02-EN.pdf
    Ostala istraživanja su poprilično slična ovom čiji sam link dao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *