НАРАВНО!

фото: www.novosti.rs

Па наравно да је одговорна посада! Наравно да је одговоран онај пилот, који је хеликоптер из спасилачке мисије сурдукнуо о ораницу крај писте београдског аеродрома.

Наравно да је одговоран пилот, који СЕДАМ пута каже „летим на ВМА“ (или Батајницу), а Контрола лета му одговара „лети на Николу Теслу“.

Наравно да је одговоран пилот, који полети са толико алкохола у крви. И са посадом коју чине све сами ноторни алкохоличари.

Наравно да је одговоран пилот, који добије наређење за полетање иако је командант базе известио министра да процедура није испоштована, а министар ипак директно нареди лет због хитности.

Па, ко би други могао да буде одговоран? Министри, који су крајње добронамерно чекали на „Николи Тесли“ како би болесна беба била благовремено транспортована на Институт за мајку и дете, коме је „Тесла“ ближи од „Батајнице“, а на ВМА нема знања и умешности да се спаси мали живот? НЕ! Команданти, који су из истих мотива, сасвим хуманих, увећаних за чињеницу да се спашава ромско бебче, одлучили да се прекрши процедура? НЕ! Политичари, у земљи у којој деценијама нема ни опреме ни технологије потребне за најтеже мисије? НЕ!

Па наравно да је одговорна посада!

 


фото: www.novosti.rs

ПОДЕЛИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *