ШТА ЈЕ НУЖНО ЗА ПРОМЕНУ

 

Да објасним, да народ разуме:

Ако мислите да ће бити довољно само сменити Врховног психопату, да не смара свакодневно са сваке ТВ – грдно се варате.

Биће нужно пажљиво прегледати сваки посао, сваку инвестицију, свако кретање новца и иза решетака на најдужи могући период сместити сваког ко је на било који начин прекршио закон. То посебно важи за тзв. стране инвестиције и пренос имовине страним државама или држављанима.

Биће нужно открити, растурити, похапсити и најстроже могуће казнити сваку криминалну организацију и сваког њеног припадника у свакој могућој сфери живота – од високе политике и привреде, преко „послова“ са дрогом, оружјем и људима, до битанги са стадионских трибина и чланова полутајних насилничких организација.

Биће нужно успоставити јасан, прецизан, изводљив и контролисан систем у свакој сфери живота.

Биће нужно исконтролисати сваку диплому више или високе школе, мастер или докторат, стечену од 1990. наовамо на свакој приватношколској установи икад основаној у Србији, и са сваке државне, на први наговештај сумње у исправност.

Биће нужно претркељисати сваку професију и из ње удаљити сваког ко образовањем, знањем, способношћу и поступцима у периоду од 1990. наовамо не може да се бави конкретном професијом или да буде на конкретном месту. А сваког оног ко се огрешио о било који закон, гонити по закону.

Биће нужно утврдити јасне приоритете и хитне акције у свакој сфери живота, начин и средства за њихово извршење, рокове и одговорност.

Биће нужно прецизирати спољнополитичку оријентацију државе и понашати се апсолутно у складу с тиме, не по симпатијама, већ по интересима, не по ономе шта је некада било већ по ономе шта одговара стварности и будућности.

Биће нужно апсолутно преконтролисати цео образовни систем, и из програма избацити све митове и фантазије, а увести стицање нужних практичних знања која одговарају 21. веку.

Биће нужно отворити архиве УДБЕ, СДБ, ДБ и БИА. И у складу са законом казнити све оне који су радили за обавештајне службе страних држава.

Биће нужно цркве и верске организације вратити тамо где им је место, од медија направити одговорне организације чија је дужност информисање и (посредно) образовање, спорт и спортске организације свести на оно шта им је сврха постојања…

Има још много тога што би било нужно, у намери и идеји да од Србије најзад направимо нормалну државу.

Да ли сте спремни за то?

Да ли сте спремни да се одвојите од тастатура, ризикујете сигурност сопствене свакодневне беде и бесмисленог посла, одложите кашичицу за еспресо или чашу пива?

Тако сам и мислио.

 

ПОДЕЛИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *