АКО ЈЕ ТАЧНО…

 

Страшно је да је прва реакција обичног човека, на информацију о болести опасној за живот – АКО ЈЕ ТАЧНО.

На жалост, научили смо за ових осам година, на свакакве дезинформације, полуинформације, манипулције и злоупотребе из пропагандног штаба Александра Вучића, па АКО ЈЕ ТАЧНО можда није лепо, али је логично.

Сходно томе, делује логично да управо тако већина људи реагује на вест да је најстарије дете председника Србије оболело од вируса „корона“.

 

АКО ЈЕ ТАЧНО – Данилу Вучићу желим брз опоравак. Искрено, без икакве дилеме или каквог „али“. Ни једно дете не треба да сноси последице поступања својих родитеља, ни за једно дете (не)симпатије не смеју да буду дириговане и „копиране“ од (не)симпатија према родитељу,  и ни о једном детету не сме да се суди на основу става према родитељу. И не, ни са каквим оправдањем, нико, не сме да жели лоше детету, само зато што је родитељ тог детета лош, или се о њему има таква перцепција.

АКО ЈЕ ТАЧНО, за болест Данила Вучића крив је његов отац Александар, који се јавно хвалио да Данило (и Милица) раде као волонтери (што је за сваку похвалу), али без икакве заштите. Без икакве заштите! Безобразно, бахато и неодговорно за човека, који се – такође – радо хвали да све информације има бар 12 сати пре нас обичних смртника. То показује да је у циљу промоције свог ауторитарног „лика и дела“, спреман да ризикује и здравље сопствене деце.

АКО ЈЕ ТАЧНО, за болест Данила Вучића крив је његов отац Александар, који је у време пандемије путовао у иностранство, а није се после тога ставио у самоизолацију, упркос томе што је та и таква мера важила за цело становништво. И упркос томе што би такав пример био одличан пример за све остале.

АКО ЈЕ ТАЧНО – сви којима је Данило носио помоћ или помагао, морају да буду прегледани, изоловани и тестирани. Плашим се да, такође, у конкретном случају могу да се нађу и елементи кривичног дела

АКО ЈЕ ТАЧНО – Александар Вучић и сви остали чланови породице, који су дошли у додир са Данилом, морају да буду тестирани, изоловани и у случају потребе смештени на Сајам или у други одговарајући објекат, или код куће поднесу изолацију у року од 28 дана. Закон је, ако сам добро схватио, у свим формално демократским државама исти за све. Или би требало да буде.

АКО ЈЕ ТАЧНО – нико од диригованих медија, дресираних грађана и преплашене „струке“ неће поставити нека логична питања, нити захтевати примену логичних мера, које важе за све остале.

И једино је сигурно да ће иста таква реакција бити и за случај да није тачно, односно, чак и да је тачно, али да се и тај случај бестидно користи у сврху пропаганде и изградње култа личности, иза кога се крију мафијашки послови. Такву сумњу потврђују дириговане хорде ботова, чији коментари се налазе испод сваке медијске вести о болести Данила Вучића.

А морало би. Јер је здравље испред свега. И Данила Вучића. И свих нас.

 

 

 

ПОДЕЛИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *