БАГРА И СВЕТСКА КРИЗА

 

Они ЗАИСТА дубоко и искрено верују да смо ми сви у овој земљи медиокритети. Можда смо и заслужили да се тако опходе према нама? Али, то сад није тема. Тема је оно шта ОНИ раде, верујући да смо ми медиокритети.

До јуче су нас ХОХШТАПЛЕРИ окупљени око оног безбојног лика названог ПРЕМИЈЕР, убеђивали како нама економска криза не може ништа, како држава неће банкротирати, како најугроженији слојеви становништва кризу неће осетити, итд.

Кад оно, али међутим, освану и јуче 🙂 Е, јуче БАНДА вели како је криза страшна, како је држава угрожена, како смо пред банкротом, и онда ћемо морати да стишћемо каиш (који ли нам је ово пут, од кад је БАНДА у разним верзијама и са различитим идеолошким обележјима на власти?) – па ће тако да опорезују додатно те исте НАЈУГРОЖЕНИЈЕ слојеве становништва. Какви идиоти! Узимају од најугроженијих да би наводно имали да дају најугроженијима. Или мисле да несрећник, који зарађује 120 евра усред њихове „успешне“ владавине – НИЈЕ најугроженији?

Онда су, да се Власи не досете, решили да замажу очи народу, чију су ОНИ државну касу довели до банкрота, и веле – смањићемо број министарстава!
Какав безобразлук!

Ова БАГРА је на власти довољно дуго да је успела:
1. Да распрода све што иоле вреди у овој земљи – БУДЗАШТО
2. Да задужи државу толико, да први пут народ НЕ ЗНА колико је тачно земља задужена
3. Да до те мере намножи администрацију и бирократију (свака шуша у владајућој коалицији требало је да запосли своје ближње и даљње, па и Кркобабић, ког су из Фонда ПИО истерали због малверзација), да би због тог банкротирала и Америка.

Е, кад се све то сабере, долази се до ових поражавајућих података:
1. Три милијарде евра од ММФ биће нам мало, вероватно већ до краја лета, и кукаће и молиће за још. То је нова брука, за сваког ко има ОБРАЗ, али они образа немају, па им није неки велики проблем;
2. Владу треба смањивати – у свим уџбеницима Политичке економије пише да се у временима криза прави тзв. „Мала влада“. Али, владу треба смањивати тако што ће се свести на 10-12 министарстава, без гомила помоћника, саветника и сличних лезилебовића, и што је најважније, без хиљада нерадника сада запослених као администрација у тим министарствима. Тада ће се тек ефекат такве штедње видети.
3. „Солидарни“ порез треба увести, али са високом стопом опорезивања и само за приходе веће од 1.000 евра месечно. Све испод тога је узимање ГЛАДНИМА, с обзиром на цене и потребе. Тако добијен приход треба укључити у државни буџет коришћењем постојећег (смањеног!) административног апарата.
4. Ваља ограничити марже, додатке на цену и слично – како би се производи лакше куповали и новац брзе окретао.
5. У државним, јавним и осталим предузећима треба ограничити плате, замрзнути их, а плате руководилаца свести на максималних 1.000 евра. И то само ако су реално успешна. Овако ћемо и даље имати ситуацију да се, на пример, Железница РАСПАДА, а да директор Железница Србије (који је јелте као фол супер поштен у односу на оног претходног!) зарађује 2.500 хиљаде евра, док његови најситнији помоћничићи приходују по 1.000!

Е, кад би се ствари тако уредиле, Србија би можда имала шансу да преживи кризу
Али, поред хохштаплера, пропалица, криминалаца и превараната Тадића, Дачића, Динкића и остатка лоповске екипе на власти – Србија је УГАСИЛА.

Ако то брзо схватимо, и ГОВНАВОМ МОТКОМ отерамо БАНДУ, имаћемо неке шансе. Ако не, онда – нека се сели ко год може, а онима који остају, моје саучешће. Сами сте бирали.

ПОДЕЛИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *