ИЗБОРИ, КАМПАЊА И ОСТАЛА СРАЊА

Дакле, кренула кампања. Десети избори, за 24 године како је Србији враћено вишестраначје.Мало времена има до 16. марта, па ће кампања морати бурно и из свих оружја, по народу? По стрпљењу, интелекту, по оно мало преосталог самопоштовања?

Ма, не мора тако. Ево, драге странке, још дражи политичари, и најдражи партијски првоборци, тролови и загриженци за вашу ствар – предлога, да скратимо муке и вама и народу: поштедите нас кампање!

Јер, знамо се. Знамо ми вас, а и ви нас. Одлично. Чак, превише.

192242_tadic-voli-zivotinje_f

Ми знамо да сте се ви показали. Имали сте прилике, сви од реда, сем ове неке бораније којој народ не би подарио власт па таман да је цео у стању шизофреније или колективно на тешким дрогама. И сви сте прилике искористили. За лично и породично богаћење, остварење привилегија, друштвеног положаја, путовања… За афере. За показивање комшилуку и пријатељима колико сте моћни, да у државним органима и јавним предузећима запослите когагод, макар и без школе. За убијање оно мало слободних медија и слободномислећих људи, који би могли да народу отворе очи. И знамо да знате да лажете, и да то не кријете. И да сте сплеткароши и манипулатори. И да би с ђаволом пакт правили, и оца и мајку, а некмоли Србију, продали, само зарад ваше добробити. И знамо да сте исти, били власт или опозиција, да имате прећутни пакт о ненападању, да би опстали кад сутра онај други буде „гори“, а ви „доли“.

vucic sije

Ви знате да смо ми глупи. И наивни. И да је довољно испричати гомилу крупних речи и запретити некоме хапшењем, да вам већина поверује. И да већина Сораба живи туђе животе кроз разне риалити шоу програме, „лајф“ или „селибрити“ магазине, турске, индијске и носталгичне хрватске серије, и живе програме са самозваним звездама у којима се пиштаво-крештаве водитељке зацењују од смеха. И да таквима какви смо свашта може да нам се прода, а и да нам се само узму паре без продаје је у реду, јер навикли смо да на клање идемо мирно, зар не? И знате да народ гласа вођен свим другим мотивима, осим резоном и памећу.

dacic

Дакле, све се зна. И шта, и ко, и како, и колико.
Значи, без неких већих проблема, можете да нас поштедите кампање.
За њу ћете паре узети свакако. Разграбићете места по управним одборима, свакако. Позапошљаваћете кога још нисте у разним државним или локалним органима, јавним предузећима, агенцијама… Дрпаћете певаљке и водитељке, заглабаћете у прагњетину, широко чашћавати кад вас песма дирне. Моћи ћете некажњено да упропаштавате државу и осиромашујете народ. Имаћете секретарицу, возача и службени дебилни. Причаћете крупне речи, обећавати брда и долине,  изнова и изнова започињати радове на истим деоницама путева или водовода, виђати се са „значајним“ људима, а највише са вашим интелектуалним, људским, државничким максимумом – амбасадорима Америке и Русије, пред којима традиционално шените и лижете им шупкове зарад позивнице на Молитвени доручак или у Кремљ.

Све је у реду. Уживајте, само нас поштедите крупних говора, сучељавања, међусобног оптуживања. На ТВ пуштајте добре филмове, рецимо. И баталите обећања: њих већ знамо, и знамо да се неће остварити. И овако ће за вас гласати само страначки војници, није неопходно да све нас смарате због тога.

Ај сад, живи били и о изборе се вазда мрсили. Благо вама са оваквим народом.

ПОДЕЛИ:

1 thought on “ИЗБОРИ, КАМПАЊА И ОСТАЛА СРАЊА”

  1. Meni i dalje nije jasno zbog cega opet izbori???
    Zar su politicari postali takva stoka ili je narod tolika OVCA da kad se politicarima digne prave izbore a ovce gutaju svaku jednu reci koju im politicari serviraju…
    Treba bojkotovati Izbore jer drzavi ovakva kakva je nasa ne trebaju politicari da nas jos vise zakopavaju to mozemo i mi sami…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *