НОВОГОДИШЊА ПИТАЛИЦА

 

Искрено, уопште не разумем ову новогодишњу еуфорију у Србији?

Чему се радујете? Шта боље очекујете у наредној години? Бићете срећнији, задовољнији, безбрижнији?

Хоћете ли, наредне године, имати више радних места? Боље плате? Већу уштеђевину? Мање бирократије или корупције? Мање татиних и маминих синова, незналица, на важним местима?

Хоће ли школе функционисати боље? Безбрижно ћете детету купити сву опрему за школу? Нећете морати да чекате неколико месеци на најобичнију медицинску процедуру? Биће чистије? Биће јефтинији храна или комуналије? Скупићете новац да поведете породицу на летовање и зимовање, а да не морате да улазите у кредит или дуг зеленашима?

Имаћете кров над главом? Моћи ћете себи да приуштите породични ручак у ресторану, излет са децом, забавни парк – а да вас после не гризе савест, јер можда баш због тога ваше дете неће моћи на рекреативну или екскурзију са школом?

Неће од вас правити будалу, како који ТВ канал одаберете на даљинском? Неће вам пребијати дете у школи, само зато што немате новца да му купите најновији мобилни? Или га неће пребијати баш зато што сте му купили најновији мобилни?

 

Нећете на власти имати „напредњаке“? Или, имаћете „демократе“, па ће вам с њима бити боље, као што је то било у претходној тури кад су владали? Политичари се неће бавити политиком само зато да би згрнули што више, збринули и себе и своје потомке, пријатеље и фамилију? Битна је разлика да ли бахати примитивци у политици носе опанке или „Армани“ одела? У зависности од тога, изнеће мање ваших пара на своје тајне рачуне у иностранству?

Да ли трошење последњих евра из штека, за новогодишње „бахаћење“ у виду неколико поклона рационално недостижних током године, и ритуално жртвовање прасета, јагњета и гајбе пива, представља формулу за бољу, лепшу, срећнију, богатију, здравију, хуманију… наредну годину?


Фото: kurir.rs, superdete.com

 

ПОДЕЛИ:

1 thought on “НОВОГОДИШЊА ПИТАЛИЦА”

  1. Takva je euforija kao da će prvog januara samo da se ždere i više nema žderanja..al razumem ja ljude..bar će prvog januara biti „van dometa“ secikesa, državnih, paradržavnih i privatnih, a ne interesuje ih hoće li da osvane 02 januar. Ipak, ne žalim ih ni koliko žitelje dekadentnog Carigrada 1453. Većini je važnije da li ceca peva 1. januara i da li će Novak da makne još koju titulu nego da či će im deca imati budućnost..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *