НОВИНАРСКА РЕВОЛУЦИЈА

 

Упорно остајање министра одбране Братислава Гашића на том месту, није ништа друго до продужена увреда новинарске професије.

Упорни „талас одбране“ Гашића, из Српске напредне странке или предузећа која воде људи постављени из СНС, само је додатни доказ да цела Српска напредна странка о новинарима мисли исто шта и Гашић и да новинарску професију цени таман колико и Гашић.

Упорни покушаји да се све политизује, да се оправдани новинарски протест и гнев доведу у везу са неким странкама, такође доказују намеру СНС да односе у друштву радикализује до границе сукоба, можда и преко ње.

Да не говорим о томе колико су сами новинари криви што су на ниским гранама на којима су, писао сам већ, више пута; говорим о томе да би све ово прошло као још једно у низу мокрења по новинарима, новинарству и медијима, да Гашић није увредио – жену. То треба да буде последњи доказ како политичари мало цене нас новинаре. Како нас ниско држе. Поступање људи из СНС и сателитских странчица, непосредно уочи Гашићевог „иступа“, као и после њега, то доказују.

Ово није међупартијски сукоб. Ово није покушај рушења владе. Ово је, или мора да буде, први корак у одбрани части једне целе професије, огромног броја добрих, поштених, часних људи, професионалаца, и почетак самочишћења новинарства и медија од кукоља.

Ово мора да буде новинарска револуција, ма како то грубо звучи. Мора да буде почетак одсудне, чврсте, радикалне одбране професије – макар онога шта је од ње остало. Далеко смо ми, медијски посленици, од савршених, али бољих људи за одбрану професије, на самом рубу њеног суноврата, немамо – до нас самих.

Јер није однос према новинарима измишљотина СНС, то је инаугурисала ДС у време Бориса г. Тадића, на темељима медијске диктатуре Владимира Бебе Поповића заведене по убиству Ђинђића.

Ако новинари допусте да се ово политизује и инструментализује, ако допусте да било ко, на било који начин, бере политичке поене на оправданом незадовољству једне увређене, унижене и понижене професије – џаба смо кречили.

Окречиће нас Ђука.


Фото: Tumblr

ПОДЕЛИ:

1 thought on “НОВИНАРСКА РЕВОЛУЦИЈА”

  1. Nekako mi sve miriše na onu narodnu;Tresla se gora, rodio se miš!
    Jesu li ljudi izgubili dignitet?
    Ili nastaje vreme; I posle Tita, Tito?
    Kako god bilo, da je dobro, nije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *