ПРАВИЛА БЛОГА Општи услови коришћења

 

• Ставови, оцене и закључци изнети у текстовима представљају искључиво моје мишљење о темама, појавама, догађајима и људима о којима пишем.

Текстови су по темама и начину обраде издвојени у посебним категоријама, и уживају сву заштиту ауторског дела.

Текстови који су по својој структури књижевни радови (приче или песме) такође су издвојени, и уживају ауторску заштиту, попут сваког објављеног књижевног рада.

Фотографије и/или илустрације које употребим су подразумевано личне, и у том случају нису посебно означене, па и за њих важе правила о заштити ауторског дела и/или својине. Туђе фотографије (илустрације, графички прилози и сл.) објављују се с јасно означеним извором.

Сваки текст у блогу написан је са намером да пробуди дискусију и изношење ставова.

• Коментарисање текстова је у начелу слободно. Међутим… Непримерени коментари, неодговарајући (ван теме, понуде трговине или услуга, спам, они са линковима и сл.), коментари који садрже увреде, мржњу или расизам – биће обрисани.

Подела текста по друштвеним мрежама је такође пожељна и начелно слободна, у складу с правилима из претходног става.

• Неки текст или његов део могуће је преузети. Исто важи и за фотографије и друге елементе текста. Неопходно је да најпре за то добијете моју дозволу (до које можете доћи слањем мејла на nebojsa@vucinic.me) и да потом наведете мене и мој блог као извор (Небојша Вучинић: ПИШЕМ, ДАКЛЕ ПОСТОЈИМ), уз јасно постављен линк ка оригиналу текста.

Текст преносите онако како је написан, без интервенција у форми скраћења, додавања, комбиновања са другим текстом или уметањима мишљења и сл. Уколико из техничких разлога имате потребу за одређеном интервенцијом, за то морате имати моју дозволу.

У супротном, надлежан је Први основни суд у Београду.

• Постоји могућност објављивања спонзорисаних текстова. За такав текст увек ћу назначити да је спонзорисан и наручен. Ипак, и у том случају пишем искључиво на основу сопственог утиска и доживљаја, и не постоји могућност да дајем наручене оцене, колико год да сте спремни да платите. Такође, обрада текста је искључиво моја, иако је могуће (и пожељно) да доставите све материјале који се тичу теме текста. Са таквом понудом можете се обратити на мејл nebojsa@vucinic.me


Copyright © Nebojša Vučinić

ПОДЕЛИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *