ЖУДЊА

21-losa-komunikacija

 

Била је лепа жена, можда тек с којим једва приметним килограмом вишка.

Наоко, за свет забављен собом, који не примећује детаље, живела је перфектан живот, с мужем и дететом.

Испод те идиле, кипела је од незадовољства. Можда је отуд и потицао тај неки једва приметни килограм вишка. Јер, када би побегла даље од учмале свакодневице, макар на неколико припитих кафанских сати са веселим другарицама, изгледала је сасвим другачије: ведро, задовољно, срећно. Ни тај једва приметни килограм вишка се није примећивао.

Онда је долазила назад у реалност куће и доколицу свакодневице. Није имала ни снаге ни храбрости да је промени, што због детета, што због “сигурности” коју је уживала, што због конзервативних родитеља. Па ипак, била је грдно незадовољна. То је у њој тињало, кадкад грунуло као грдан бол у желуцу, кадкад као тешка главобоља или мучнина, онда опет потискивано да дете не примети њену бол и да дневна рутина буде обављена.

Жудела је за чврстим стиском око струка. Жудела за нежним додиром између бутина. За заводљивом игром два језика. За поигравањем, за изазовом. За пажњом коју је одавно изгубила. За страшћу, давно несталом. За врелим мушким дахом у свом међуножју, који би је довео до оргазма. За неким коме би се надала и горела до тог сусрета.

Брачне дужности” обављала је баш онако како им и назив асоцира: невољно, ретко и “кад баш мора”. Није ту било ни жеље, ни страсти, ни зноја. Одавно је престала да га воли. И да га поштује. Почела је да верује да га презире. Постао је симбол свих изневерених очекивања и неостварених жеља. Његов уд постао је алатка којом ју је силовао сваки пут када би му се “приоћало”. Срећом, то се дешавало сразмерно ретко.

Али, није имала снаге нешто да промени. Није имала снаге чак ни за козметичку промену: плашила се да ће, ако нађе љубавника, за нешто путених тренутака изгубити ону “ипак, сигурност”. Плашила се да ће, ако опет осети страст, ако допусти спонтану влажност између ногу као некада, изгубити тле, да се неће снаћи, и да ће на крају остати сама.

И тако је живела, тужно, несрећно, до краја живота.


фото: www.novosti.rs

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ПОДЕЛИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *